PROJEMİZ

Projemizle, bütün eğitim kurumlarında göç eden ailelerden gelen özel öğrenime gereksinimi olan çocukların durumunu ele almak ve eğitimsel başarılarını  iyileştirmek için; tüm eğitim kurumlarını kapsayan ve sürdürülebilir bir eğitim programlarının belirlenmesi ve uygulanması yoluyla teknik ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi.

AMAÇLAR:

- Ortak okullardan 160 öğretmen ile birlikte, proje faaliyetlerini (hazırlık evresi, uygulaması, yaygınlaştırılması) 3 yıllık bir süreç boyunca başarılı bir şekilde uygulamak, örgün ve yaygın öğrenme yöntemlerini (kültürlerarası ve kapsayıcı) ve belirli yöntemleri kullanma konusunda mesleki becerilerin geliştirilmesi, öğrencilerin özel öğrenme ihtiyaçlarıyla bütünleştirilmesi.

- Ortak okulların beşeri sermaye gelişimini desteklemek için en az 20 yenilikçi yöntem geliştirmek; kapsayıcı ve kaynaştırıcı eğitim alanında özel faaliyetleri hedeflemekte, sinerjiyi artırmada eğitim faktörleri uygulamak; yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde aktarmak.

- Projede belirlenen her bir ortak okuldan (Eylül 2017 - Ağustos 2020) özel ihtiyaçları olan en az 25 öğrenciyi kapsayıcı, sürdürülebilir bir kurumsal çerçeve eğitim programın oluşturulması.

- İletişim engellerini öğrenmek ve konuşma problemlerini çözmek  için öğrencilerin motivasyonlarını artırmak.

- Öğrencilerin ve eğitim personelinin Avrupa dilleri, değerleri ve çeşitliliği hakkında bilgi ve anlayış geliştirmek

- Öğrencilerin ve öğretmenlerin dijital  ekipmanları (bilgisayarlar, akıllı tahta vb.) kullanımını iyileştirmek

HEDEF KİTLE:

- Tüm ortak okullardan özel öğrenim ihtiyaçları olan en az 400 öğrenci.

- İlköğretim için en az 120 öğretmen.

- Sivil toplum kuruluşları ve 8 okul yönetim ekipleri üyesi.